Agildes Treasure Magni (Ziggy) på valpkurs

Hej! 

Här kommer en uppdatering från grannlandet!
Lilla Agildes Treasure Magni, kallad Ziggy (Grå hane från valpkull 5, född 17/6, mellan Nea/Quinn) har börjat känna sig hemma i Norges huvudstad Oslo, med allt vad det innebär. 

Det var mycket nytt när vi kom från den stora gräsmattan, hos mamma i Sorunda, till en lägenhet i Oslo. Första natten var kämpig (Ziggy hade sovit 6 t i bilen och var supervaken) och det var alldeles för mycket att lukta på överallt, så mycket nytt. Sova…. fanns inte ens i fantasin, och maten? Den var absolut inte intressant det närmaste dygnet. Det gick dock fort för den lille att vänja sig vid oss, och nu sover och äter vi alla tre väldigt gott.
Jag och min sambo Christian har i snart två veckor blivit fullkomligt överfallna av denna lilla krabat, med sin stora kärlek, och sina vassa mjölktänder. Bitsår och otaliga kissrundor till trots – Det är härligt att vara valp-föräldrar! Vi njuter av varje sekund och överöser vår nya familjemedlem med ”kos” som man säger i Norge. Men räcker endast kärlek för att få en ordentlig unghund i huset? Inte troligt, och därför har vi hoppat rätt in på Ziggys första kurs: Valpkurs hos skolan ”hund i sentrum”. Vi märker att det inte endast är lilleman som ska lära sig ett och annat, utan också vi! Igår var första praktiskt kvällen, efter en tre timmar lång teorilektion i tisdags, och snacka om att vi fick lära allihop! Det var kroppsspråk för hela balutten, och Ziggy klarade galant att sitta (det hade vi smygtränat) men att stanna kvar där han satt, det var desto svårare. ”Ligg” fick vi till med ett duns i backen några gånger, och han var allra bäst i klassen på att leka. Han lekte tills han bokstavligt talat spydde(!) upp de godbitarna han fått för att sitta fint. Och då ville han leka igen….

Här kommer lite bilder  🙂Bild

BildBildBildBild

 

Många mysiga kramar från Annica, Christian och Ziggy

Annons

2 tankar på “Agildes Treasure Magni (Ziggy) på valpkurs

  1. Va roligt att läsa om Ziggy, som verkar trivas toppen bra som nybliven norrman. Hoppas det fortsätter att det går lika bra på valpkursen o att ni lär er massor! Kram på er!

  2. Valptiden är tuff och rolig , tur att det är så mycket att göra ! Det låter som Ziggy trivs som fisken i vattnet hos er ! Lycka till med alla äventyr och kul att vi får följa er i bloggen ! Men en tur till Norge blir det då o då ! Kram på er !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s